Viden om dit barns søvn. Gode sovevaner 10/10

Wegge 005

Søg information, viden og redskaber

Det sidste råd i serien “10 råd til gode sovevaner” handler om viden, redskaber og din tilgang. Med andre ord, alt det, du har brug for, for at kunne være overbevisende overfor dit barn. For det er nøglen til succes!!

Børns søvnbehov

Børn har som hovedregel (helt op i skolealderen) brug for at sove mellem 10 og 12 timers nattesøvn for at kunne have de optimale udviklings og trivsels-betingelser. Søvn er vigtig for både indlæring, udvikling, sociale kompetencer og for overskud og lysten til at møde verden. På samme måde som voksne, er søvnunderskud noget børnene “slæber” med sig og derfor meget gerne skal have indhentet på et tidspunkt.

At falde i søvn selv

Børns søvn forløber i “bølger” af let og dyb søvn og mellem disse faser ligger der en let opvågning, på samme måde som vi voksne oplever, når vi vender os midt på natten. Her forventer børnene at befinde sig i samme situation, som da de først faldt i søvn, så har de fået hjælp (ved at blive ammet, hoppet, gået eller lign i søvn) er der stor sandsynlighed for, at de vil vågne helt op og have brug for denne hjælp igen, for at kunne sove videre. Derfor er det en god ide, at lære sit barn at falde i søvn selv.

Din overbevisning er vigtig

I en omstillingsperiode har dit barn brug for tryghed. Tryghed ved at vide, at du er der, du trøster, når det er nødvendigt. Men det er mindst lige så vigtigt, at du er overbevisende og tydelig i dine handlinger og kropssprog, så dit barn ikke bliver i tvivl om, hvor du står eller hvad planen er. Hvis du skifter kurs hver aften, bliver barnet forvirret og mister tilliden til, at alt er ok og under kontrol.

Få redskaber til at lære gode sovevaner

På Sovecoach.dk finder du alt, hvad du har brug for at vide om dit barns søvn, dets søvnbehov og dagsrytme, og du finder enkle og effektive redskaber til at lære dit barn at falde i søvn selv og sove igennem om natten.

Jeg tror ikke på metoder, hvor man forlader børnene til selv at finde ud af at falde i søvn, men jeg tror på, at vi med anerkendelse, tryghed og tillid kan vise børnene vejen.

Vil du lære mere og få nattesøvnen i hus nu. Book adgang til mine online kurser HER

Foto: Jakob Nordmann Larsen