Sovetræning – hvor lang tid tager det??

10721113 10204479345730896 1296060292 n

Jeg plejer altid at forberede forældrene i mine coachingforløb på, hvad de kan forvente sig af et sovetræningsforløb. Ofte går det nemlig nogenlunde sådan her:

1. Først synes barnet nok, at det er noget mærkeligt noget, du har fundet på.

2. Så er der lidt lys for enden af tunnelen. Du oplever den første succes…

3. Tilbage til start, eller spørgsmål fra barnet: “Whaaat, hvad skete der lige der? Jeg er blevet snydt og narret, og er endda kommet til at hoppe med på den, Kan det virkelig være rigtigt?”

Sådan holder du fast i sovetræningen

Det er her, det er vigtigt at holde fast i strategien og på rolig og nænsom vis guide barnet tilbage på sporet igen.

Børns hjerner er todelte – (ligesom vores i øvrigt). Op til 3-års alderen er de primært styret af lyst og impulser, og derfor har de brug for mange gentagelser.. Så fortvivl ikke.

Så længe du kommunikerer tryghed, anerkendelse og tillid og samtidig vedholder dine hensigter/din plan… SÅ ER DU PÅ VEJ.

Når først du har oplevet, at noget går bedre, kan du også opnå det igen – og få mere af det.

Husk, at det ikke altid er det du ser, i en given situation, som er den fulde sandhed om din succes, eller om hvor langt i processen du er.

Så giv ikke op! Udfordringer er en del af processen, som er med til at lære dig en hel masse. Prøv at hilse udfordringerne velkomne – se dem som en mulighed for at kommunikere klart, tydeligt, roligt og velovervejet med dit barn. Det er klasse forældreskab!!