Skubber du dit barn på cyklen eller i søvnen?

Skubber du dit barn videre på cyklen, hver gang det stopper?? Ja, i starten ikke? Men med tiden vil du lære barnet også selv at skubbe sig i gang og komme derud af. Og dit barn vokser med opgaven og nyder denne nye færdighed og uafhængighed.
 
På samme måde er det med søvn. Hvis du hjælper dit opmærksomme, nysgerrige, viljestærke livsnyder-barn til at falde i søvn hver gang det skal sove, er der også en sandsynlighed for, at det vil vågne under de lette opvågninger natten igennem og have brug for din hjælp igen og igen og igen…. Børn har nemlig lette opvågninger hver 30-45 minut natten igennem. Og det er ikke kun dig, der får forstyrret din nattesøvn. Dit barn har også brug for den gennemgående søvn.
 
Så på samme måde, som du nænsomt lærer dit barn at sætte igang på cyklen, giver det i min verden også mening at lære sit barn at falde i søvn selv og sove videre selv under de lette opvågninger om natten.
 
Nogle mener det er helt misforstået at træne børnenes sovevaner, vi mener at søvn er et basalt behov ligsom det er at få mad, få omsorg og kærlighed, få skiftet sin ble, få børstet sine tænder osv. Et behov, som vi forældre skal tage ansvaret for og hjælpe børnene med. 
Søvnen har betydning for børnenes trivsel, udvikling, vækst og deres lyst til livet – ligsom for os forældre. Så med gode sovevaner har vi alle de bedste betingelser for at trives.
 
Vil du vide mere, eller har du brug for hjælp, så kig forbi www.sovecoach.dk/priser