Min personlige historie og interesse for børns søvn

Skov griner

Min vej til Sovecoach.dk

Jeg er den lykkeligste mor til to fantastiske børn, som på hver deres måde har bidraget til min interesse for børns søvn.

Jeg ved, hvordan det er, at blive frataget sin søvn i længere perioder, og hvad det gør ved overskud og handlekraft. Derfor ligger der for mig en stor motivation bag det at hjælpe børn og forældre til bedre sovevaner.

 

Rose, blev født i 2006. Da hun var 6 måneder gammel blev hun stadig ammet i søvn dag og nat og kunne kun falde i søvn på den måde. Jeg begyndte derfor at lede målrettet efter en måde at lære hende at falde i søvn og sove selv.

Isac, blev født i efteråret 2009. Han startede livet med reflux, forstoppelse og utallige mellemørebetændelser, og det gav et helt andet søvnmareridt, hvor mine tidligere erfaringer blev sat på prøve.

“Godnat og sov godt”

Jeg var bekendt med teknikkerne fra modpolen, “Godnat og Sov godt” af Eduard Estivill, og kunne slet ikke forlige mig med disse. At forlade mit barn til at ligge og græde alene i tiltagende længere og længere tid, var for mig at se det rene tortur. Jeg er uddannet pædagog og tror på, at børn skal anerkendes, trøstes og mødes i deres behov på en kærlig og omsorgsfuld måde. Denne teknik var simpelthen ikke en mulighed for mig.

 

citater Teori facts2 RoseBook1

“Sov igennem uden gråd”

Jeg faldt derimod for “Sov igennem uden gråd” af Elisabeth Pantley, som med det samme overbeviste mig om, at det var vejen frem. Jeg var klar over, at det at amme i søvn var en vane, som jeg selvfølgelig selv havde været med til at skabe, så i min verden gav det mening, gradvist at trappe denne hjælp væk.

Jeg fulgte metoden slavist, loggede min datters søvn, hvordan hun var faldet i søvn, antallet og varigheden af opvågningerne og graden af hjælp jeg gav hende i 6 stive måneder – meget comitted!! Men uden at komme helt i mål – desværre. Jeg var skuffet og ked af det. Både fordi mit problem ikke var løst, men også fordi, metoden og dens værdisæt havde virket så rigtig for mig, og jeg følte, at jeg og min datter ikke passede ind i filosofien.

Problemet var nemlig, at jeg havde fået et barn med en særlig personlighed. Hun er meget opmærksom, vågen og åben for, hvad der sker omkring hende, hun elsker dag, elsker oplevelser og elsker samvær med mennesker omkring hende. Samtidig er hun meget intelligent, og den sidste afgørende faktor: Hun har MASSER af vilje og temperament.

Konklusion: Jeg kunne simpelthen ikke “snige” hende ind i de nye vaner…. Hun havde luret mig og i mine velmenende forsøg var jeg i stedet endt ud i en løsning, hvor jeg simpelthen havde skiftet en vane (at amme i søvn) ud med en anden – nemlig at jeg skulle ligge ved siden af hende, mens hun nev mig i armen. FLOT!!! 6 måneder, og så var vi lige vidt.

“Babywhisperer solves all your problems”

En god veninde introducerede mig for denne metode af Trazy Hogg. Den blev vendepunktet for os, og efter en lille måned sov barnet!!! Vi kunne ånde lettet op!!

citater Tips1 01Jeanette 04112006

Sovecoach.dk

Da jeg blev opmærksom på mekanismerne omkring søvn, forventningerne til at kunne sove, og ikke mindst af omveje fandt løsningen, var min første tanke: “Det her må jeg kunne hjælpe nogen andre med også”!! 

Ideen til Sovecoach.dk var grundlagt.

Min mand byggede den første version af Sovecoach.dk i 2007, hvor jeg sammenfattede min viden og mine personlige erfaringer i en kort teoretisk del, som jeg havde tilpasset vores danske værdier og børnesyn. Derefter søgte jeg og fandt 40 familier, som i løbet af en måned modtog min hjælp over telefon eller forumet på Sovecoach.dk. Efter forløbet lavede vi analyser på succesraten og fandt at

80% af familierne havde set store forbedringer eller løst problemet helt allerede indenfor den første måned. 

Det blev startskuddet til en fantastisk rejse med et site, der nu er udkommet i 4. version. Jeg har de sidste 10 år hjulpet over 2000 familier her i Danmark og i udlandet.

 

rose og isak resize Jeg har arbejdet med børn og søvn siden 2007, og min erfaring er, at de fleste af de børn, hvis forældre jeg er i kontakt med, har en personlighed, der minder om mine børns:

Opmærksomme, vågne, videbegærlige, livsnydere – med en vis portion temperament og vilje.

Det ligger mig meget på sinde, at hjælpe familier til at komme lidt lettere til gode sovevaner end jeg selv gjorde.