Kæmper dit barn mod søvnen? Gode sovevaner 1/10

10736161 10152324528446512 704369080 n

Har dit barn et “Kæmpe-imod-søvn-gen”??

Gode sovevaner er for rigtig mange børn noget, de skal lære – på lige fod med at sidde, kravle, gå og løbe.

Der kan der være mange forskellige grunde til at børn har svært ved at falde i søvn eller sove sammenhængende:

  • Måske er barnet særligt opmærksomt, nysgerrig, vågen, aktiv og måske også temperamentsfuldt, med en god portion vilje.
  • Måske har forskellige udfordringer (sygdom, ferie, flytning e.lign) sat en kæp i hjulet for de gode sovevaner.
  • Måske har I fået etableret forskellige hovsa-løsninger eller betingelser for at kunne sove, som enten kræver jeres hjælp eller er meget tidskrævende.
  • Eller måske virker det I plejer pludselig bare ikke mere, i takt med at jeres barn bliver mere bevidst.

Som forældre har I sikkert prøvet mange forskellige ting og alle de gængse husråd er afprøvet uden synderlig resultat.

Hvis barnet har startet sit liv med kolik, refluks, mellemørebetændelser, sygdom, hospitalsophold eller lignende, kan det simpelthen have lært barnet, at vågne hyppigt eller at forbinde det at sove med noget ubehageligt – noget, som de har brug for hjælp til.

Forældre gør altid deres aller bedste!

Jeg tænker altid, at vi som forældre vil gøre vores aller bedste for at sikre, at vores børn er trygge og at de oplever det at lægge sig til at sove som noget godt, hyggeligt og rart. Det sikrer, at vores børn er trygge. Men ind imellem kommer vi ubevidst til at hjælpe børnene til drømmeland på måder, som måske i længden bliver enten besværlige eller tidskrævende. Dette kalder jeg lidt for sjov for “Hovsa løsninger”. Eller sagt på en anden måde: “Betingelser for at kunne lægge sig til at sove”.

For nogle børn kan det endda virke som om, at de bare ikke er født til at sove… at de nærmest er født med et “kæmpe imod søvn-gen”. Det kan derfor være nødvendigt at lære disse børn at geare ned, give slip og selv lægge sig til at sove. Når børn reagerer sådan er der en dog en fysisk grund til det. Det er som om, børnenes krop ved, at de falder i søvn, hvis de holder sig i ro, og det eneste middel, der modvirker dette er ADRENALIN… Og adrenalin kan de producere, ved at holde sig fysisk aktive og BUM ingen søvn til husets mindste.

I ovenstående tilfælde er en helsigtet plan nødvendig. En plan som tager højde for alle aspekter i forhold til barnets dagsrytme, søvnbehov samt måden barnet falder i søvn på og de ritualer vi knytter til det at falde i søvn. Og det er det, jeg hver dag hjælper forældre med.

Køb adgang til mine online kurser eller book dit personlige coaching forløb HER