Guleroden til at få dit større barn i seng

Har dit barn tusind undskyldninger for ikke at skulle i seng?

Jeg stræber altid efter at gøre sengetid til noget hyggeligt og rart, som børnene ser frem til at deltage i. Men jeg ved også godt, at til mange af vores meget opmærksomme, nysgerrige, livsglade, oplevelseslystne børn, skal der ind imellem en god portion overtalelse eller overbevisning til, før de synes det er en god ide at gå i seng. Og ind imellem lykkes det simpelthen ikke, at bevares hyggen og den positive stemning:-( – Ikke fordi vores børn er på tværs, ikke vil samarbejde, ikke hører efter… men af den simple grund, at de har så uendelig svært ved at sige farvel til dagen, farvel til oplevelserne, farvel til samværet med mor og far/søskende og til legetøjet… Og “PÅ GENSYN” virker desværre ikke som det helt store “overtalelseskort”. Det giver ikke mening i børnenes hoveder. 

Så hvad gør en klog?? Vi har reelt to muligheder ikk? “PISKEN”(“nu er det nok”, “nu skal du i seng” etc.) eller GULERODEN (“se hvordan bamse venter i sengen”, “hvad skal du have med i sengen”, “kom så synger jeg for dig” bla bla..);-)…. Oftest vælger vi guleroden… Og den virker heldigvis også ind imellem…. Men det kunne være så fedt at have en gulerod, som virker hver gang. 

OG NU ER DEN HER… GULERODEN!!! 

Må jeg præsentere jer for konceptet VILTER.DK, som jeg netop er stødt på og har testet med min egen søn. Han elsker det. På vilter.dk kan du gratis hente de første 5 godnathistorier til dit barn. På hjemmesiden indtaster du barnets navn og by, og så får du hver aften en Vilter-godnathistorie på mail. I historierne tager Vilter, historiens drømmepilot, dit barn med på fantastiske drømmerejser. På hjemmesiden indtaster du dit barns navn og by ind, og så bliver barnet indskrevet i historien sammen med Vilter. Og børnene elsker det og synes det er pudsigt, at de selv er med i historien. Sproget er godt og forfatternes humor, kombineret med typiske børneudtryk gør historierne levende og sjove at læse – selv for de voksne. Hver aften får du en ny historie tilsendt på mail.

Målgruppen er de 4-12 årige, hvoraf den ældre del af målgruppen også selv kan læse historierne. Initiativtagerne har ligeledes historier til specifikke målgrupper på tegnebrættet.

Hold øje med siden her, hvor du snart vil kunne læse mere om Vilter.dk, forfatterne og ideerne bag. Og senere vil du også kunne deltage i en konkurence om at vinde en personlig Vilter godnathistorie, skrevet til dit eget barn.