“Det har været en kæmpe lettelse for min søn at lære at sove selv”

“Det har været en kæmpe lettelse for min søn at lære at sove selv” – citat en mor til en dreng på 2.5 år og en pige på 7 mdr.

I går talte jeg med en mor, som er i gang med at lære begge sine børn at sove. Hendes ældste er 2.5 år og lærte lynhurtigt at falde i søvn selv og sove igennem. Hendes betragtning ovenfor er ikke ualmindelig, men den beskriver på bedste vis, hvorfor vi gør vores børn en tjeneste, når vi lærer dem at falde i søvn selvstændigt.
Inden de gik i gang med sovetræningen skulle de holde i hånd, til han sov om aftenen. Derudover vågnede han flere gange i løbet af natten og sagde “hånd” og skulle have gentaget processen. Mange vil måske mene, at vi selvfølgelig skal vi holde vore børn i hånden, eller sove sammen med dem, hvis de har brug for det. Men dette er faktisk et rigtig godt og ikke ualmindeligt eksempel på, at børn kan få mere ro og mulighed for at give slip på nogle betingelser, når de rent faktisk hviler i evnen til at kunne falde i søvn og sove selv.

Det er en gave at lære at sove selv

Jeg har tidligere besøgt en anden familie (også med en 2-årig) som startede allerede kl. 15 om eftermiddagen med at skulle forsikre sig om, at mor ville sidde hos ham ved puttetid. Og det er efter min mening ikke ok, at det skal fylde så meget hos en 2-årig, at hele eftermiddagen handler om det. Også han kom til at hvile meget mere i sig selv, da han fik lært at falde i søvn selv. Og ikke kun putningen – men også hele eftermiddagen blev mere behagelig og hyggelig for alle parter.

Alle mine teknikker og redskaber bygger på anerkendelse, på tryghed og på tillid og vi lærer børnene, at vi altid vil være der, at vi altid vil trøste og at vi altid kommer tilbage, hvis det er nødvendigt. I shoppen finder du 4 forskellige online kurser, der giver dig al den viden og de redskaber du har brug for, for at lære dit barn gode putterutiner, sovevaner, dagslure eller har du brug for hjælp til hvordan du takler “Night Terror” eller søvn på ferien.

Basis kursus: “JA TAK, Lær mit barn at sove”

Dagslure

Night Terror

Ferie med børn og søvn