Mit børnesyn

citater Metode1

Mit børnesyn

Herunder kan du læse om det børnesyn jeg coacher udfra. Bliv fortrolig med tankerne bag Soveteorien og teknikkerne og få et indblik i, om du er kommet til det rigtige sted? Er det mig, der skal hjælpe jer med jeres søvnudfordringer?

  • Mor og far vil altid være der: Jeg tror på, at børn for at være trygge, skal vide, at vi altid vil være der, at vi altid vil trøste og at vi altid kommer tilbage, når de har brug for det.
  • At møde sit barn med anerkendelse: De reaktioner børnene har på de tiltag vi tager er helt ok. Det handler om at møde dem med forståelse, men samtidig holde fast i det, som vi har besluttet i forhold til deres søvn.
  • Selvstændighed: Ikke at kunne falde i søvn kan rent faktisk være utrygt for børn. Forestil dig selv, at du bliver træt og ikke aner hvad du skal gøre eller er afhængig af andre menneskers hjælp for at kunne lægge dig til at sove. At kunne falde i søvn selv giver selvstændighed og en evne, som barnet skal bruge resten af livet.
  • Mor og far står ved og mener, hvad de siger: Søvn bør ikke være til diskussion. Søvn er grundstenen i børnenes trivsel, vægst, udvikling og indlæring. Mange andre ting kan diskuteres, men ikke hvor og hvornår de skal sove. Find istedet områder, som barnet kan få indflydelse på (f.eks hvilken puttebamse, hvilket nattøj eller hvilken bog, I skal læse).
  • Det er ikke synd, at lægge sit trætte barn til at sove. Børn har brug for mellem 10 og 12 timers nattesøvn helt op i skolealderen.