Gik sovevanerne af fløjten i sommerferien?

IMG 3492

Jeg håber, I har haft en dejlig sommerferie med tid til nærvær og familiehygge, hvor børnene har fået masser af oplevelser. Måske har ferietiden også budt på, at sovetiderne er blevet forskubbet, nogle lure misset, børnene har sovet andre steder end vanligt osv? Og det kan derfor være nødvendigt at arbejde lidt målrettet, med at få justeret sovevanerne ind igen.

6 tips til, hvordan I kommer tilbage på sporet

Herunder får du mine 6 tips til, hvordan I bedst kommer tilbage på sporet af gode sovevaner, når I nu er hjemvendte fra oplevelser og omskiftelige dage?

 1. Først og fremmest handler det om, så hurtigt som muligt, at komme tilbage til barnets normale og alderssvarende dagsrytme. Lad dog barnet sove længere lure om nødvendigt, da det kan have noget at indhente efter ferien.
 2. Sengetid bør være mellem 19 og 19.30 helt op til skolealderen (og gerne længere). Børn har brug for mellem 10 og 12 timers nattesøvn, så når I skal til at stå tidligt op igen handler det om at få dem i seng til tiden.
 3. Har barnet modstand på at skulle sove, så giv hjælp som følger flg. principper:
  • Giv altid så lidt som mulig hjælp.
  • Giv helst hjælpen i sengen.
  • Giv hjælp, der på sigt kan trappes væk.
 4. Har barnet powernappet på ferien, så hjælp det til at komme tilbage til længere lure (over 1 time) ved at hjælpe til at forlænge luren. Vær dog obs på at også denne hjælp skal kunne trappes væk igen.
 5. Hvis barnet vågner hyppigt om natten kan det være pga. omstillingen, og det har brug for at vide, at du er der, selvom det nu befinder sig et andet sted (selvom det er hjemme).
 6. Giv trygheden og vis barnet, at du er der og trøster, når det har brug for det. Giv hjælp som på sigt kan trappes væk igen.

Har du brug for hjælp til at komme tilbage på sporet, kan du booke et personligt forløb eller tegne adgang til mine online kurser ved at klikke HER.

Kærligst,

Jeanette Wegge-Larsen

Sovecoach.dk