"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Tilbage til hverdagen...

05 januar 2017
Hot 0 favoured

Er I tilbage på sporet efter ferien eller kniber det stadig med at få familiens mindste i seng om aftenen - eller vække dem om morgenen?? 

Det, der sker, når vi holder ferie og bliver lidt mere løsslupne med senge- og stå op tider, kan egentlig sammenlignes lidt med jet lag, når vi rejser i forskellige tidszoner. 

Jeg plejer at have meget nemt ved at falde i søvn, men denne gang, oplevede jeg også, at ligge vågen og vende og dreje mig, dagen inden hverdagen igen meldte sig. 

Så hvad gør du bedst?

Sørg for at dit barn så hurtigt som muligt kommer til at følge den dagsrytme, som passer til hverdagene. Det betyder, at stå op til almindelig (hverdags)tid, få rytme og struktur i hverdagen og undgå, at det bliver for sent om aftenen. 

De fleste børn, som har sprog, vil komme på en masse forskellige undskyldninger for ikke at kunne sove, blive ved med at stå op eller have indvendinger over de rammer du har sat. 

Det bedste du kan gøre er at være rimelig neutral overfor børnenes reaktioner. Anerkend de følelser de har, men udeluk længere snakke, udredninger eller gøremål, som baaaaare liiiige skal ordnes, før de kan gå i seng. Det har det nemlig med at gribe om sig. 

Sig til barnet eller vis det mindre barn, at det er ok, at ligge vågen i noget tid her i starten efter ferien. Gå lidt til og fra, så ikke du holder barnet unødigt med selskab mens det "kæmper imod søvnen". 

Kæmpe imod søvn-gen

De fleste børn er udstyret med et "Kæmpe imod søvn-gen" som gør, at de nærmest vil gøre hvad som helst for at undgå at falde i søvn. Trætte mennesker, som sidder eller ligger stille, vil falde i søvn, vil oftes falde i søvn. Og det ved børnenes kroppe, som reagerer modsat og producer "modgiften" mod at falde i søvn - nemlig adrenalin ved at holde sig i gang, bevæge sig eller på anden måde aktivere sig selv. 

Hvis du er opmærksom herpå, så undgår du at hjælpe barnet med denne mekanisme, og hvis du tænker "bolden over på barnets banehalvdel", så er det op til barnet, hvornår det lægger sig til at sove. Og du kan så imens bare være kedelig og bekræfte, at du er der, hvis det er nødvendigt, men at det bare er meningen, at barnet skal finde roen og lægge sig til at sove. 

Er du klar til en ny start på gode sovevaner?

Det har aldrig været nemmere, mere overskueligt eller enkelt at tilegne sig redskaberne til at lære dit barn gode sovevaner. Klæd jer selv på til succes med mit nye online basiskursus. Se det her http://basis.sovecoach.dk

Skærmbillede 2016 12 12 kl. 22.49.20

0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.