"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Er december-hyggen blevet til december -panik????

15 december 2016
Hot 0 favoured
Så er december i gang med alt hvad det indebærer af hygge, nisser, lys, forventning og spænding. En travl måned - både for børn, voksne og nisser. Derfor er søvnen ekstra vigtigt netop nu! Facebook og andre sociale medier bugner af opdateringer af nissedrillerier, pakkekalendere, adventskalendere og julekalendere… dem i pap, dem med chokolade og dem med lakrids eller legetøj i. Meget at forholde sig til, for et barn.
 
De fleste børn har brug for at sove mellem 10 og 12 timers nattesøvn et godt stykke op i skolealderen. Så når julemånedens fantastiske TV-julekalendere starter kl. 20, bør man som forælder overveje, om børnene får dækket deres søvnbehov, hvis de få lov at blive oppe og se med? Ligeledes bør man holde øje med om de begynder at mangle søvn i december måned. 
 
December måned står i forventningens og hyggens tegn. Men der er intet, der kan kaste en skygge over kulminationen og hyggen i juledagene, som et overtræt barn. der bare ikke kan rumme mere. Det er synd for alle parter. 
 
Overtrætte børn får mindre overskud, blir pyldrede, hyperaktive og ind i mellem problemsøgende. De får sværere ved at hænge sammen i hverdagene, sværere ved at koncentrere sig i skole/institution, sværere ved at indgå i sociale relationer og måske bliver de også udfordret med årstidens influenza og omgangssyge - fordi immunforsvaret måske også lider under søvnunderskuddet? 
 
For nogle børn, kan det være bedre at tænke i alternativer til de sene sengetider eller den tidlige morgen (hvor nissen måske har været der). Man kan overveje, f.eks optage julekalenderen og se den dagen efter eller se genudsendelsen i stedet og dermed passe normal sengetid, som for et barn godt oppe i skolealderen optimalt set bør være mellem 19 og 19.30. For nogle børn fungerer det også bedre, at nissen først kommer mens de er i vuggestue/børnehave/skole - hvis det er for svært at sove til normal tid om morgenen. 
 
Når juleaften kommer er det også værd at overveje, hvordan dagen skal forløbe. Er det dit første barn, så virker det måske oplagt at følge familiens gamle traditioner med aftensmad, danse om juletræ og så til sidst pakke gaver op. Men for et barn, der glæder sig umenneskeligt meget til gaverne, er det måske ikke den bedste løsning de første år. I vores familie har vi mens børnene er små vendt om på rækkefølgen. Vi mødes om eftermiddagen, spiser æbleskiver og får et glas Glögg og så danser vi om juletræet og åbner nogle af gaverne, så børnene har noget at hygge sig med, mens julemiddagen så kan forberedes af familiens voksne i ro og hyggeligt samvær. -Og så tager vi endnu en omgang om juletræet og åbner de sidste gaver efter hovedretten og slutter med risalamanden, mens børnene hygger med gaver og fætre og kusiner og bliver puttet glade og trætte - når det er tid. 
 
Vi synes december er hyggeligt med overraskelser, gaver, nisser og julekalendere, men jeg kan også godt se, hvordan det har indflydelse på vores egne børn på 5, 7, 10 og 14 år. Her er det også nødvendigt med klare aftaler og SØVN NOK.
 
Vi ønsker jer den dejligste jul og det bedste nytår og vi glæder os til at hjælpe jer videre med de gode sovevaner i 2017. 
 
Husk at du på http://jul.sovecoach.dk kan tegne adgang til vores online kursus "JA TAK; Lær mit barn at sove". Det koster kun 499kr resten af december måned og du får adgang til alle moduler + bonus PDF med det samme. 
 
De bedste hilsner 
 
Therese Persson og Jeanette Wegge-Larsen
 
Skærmbillede 2016 11 17 kl. 14.11.09
 
 
0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.