"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Kan du holde dig vågen i 11 døgn?

16 november 2016
Hot 0 favoured

Har du ikke sovet i et år??

Har du svært ved at holde til at være vågen om natten eller blive forstyrret i din søvn?? Rekorden for at holde sig vågen i længst tid har amerikanske Randy Gardner, der som 17-årig i 1963 formåede at undvære søvn i 11 døgn. Dette med relativt alvorlige konsekvenser som hallucinationer, sløret syn og talebesvær til følge. Desuden fik Randy Gardner svært ved at fokusere, humørsvingninger og talebesvær. Som eksperimentet udviklede sig, fik han også problemer med koncentrationen og i kraft af hans hallucinationer troede han, at han var en anden person - Rekorden er ikke blevet slået siden… forståeligt nok.  

Den går ikke hjemme hos mig!

Personligt er jeg ikke særlig god til at blive vækket længere. Mine børn er nu 7 og 10 år, og sover selvfølgelig som udgangspunkt hele natten. Men bliver jeg forstyrret af min skønhedsøvn af en flue, en myg, en mus eller syge børn eller dyr, så kan jeg bestemt mærke det på min evne til at vågne om morgenen og mit overskud og energi i løbet af dagen. Og jeg kan slet ikke forstå, hvordan jeg bar mig ad med at hænge sammen, dengang børnene var små og sov rigtig dårligt;-).

Vil du også gerne sove?

Hvis du gerne vil arbejde med at forbedre nattesøvnen, så bør du tænke over, hvad der kan lade sig gøre, når først der er sagt godnat til familiens mindste. Jeg plejer lidt i sjov at kalde det “natregler”.  

“Natregler”

•Ingen øjenkontakt. Øjenkontakt sætter nemlig gang i puls og blodtryk, og forventningen om, at der skal ske et eller andet, og det gør det endnu sværere at falde i søvn. Dette kan sammenlignes med hvis vi andre ligger og prøver at falde i søvn om aftenen, og kommer til at tænke på en eksamen, eller et vigtigt møde eller job interview, som vi skal til i morgen. Så begynder hjernen og måske også pulsen og blodtrykket at arbejde. 

•Ingen unødig lys, snak eller anden underholdning eller service, der er værd at holde sig vågen for, eller vågne om natten for at få gentaget. 

•Giv så lidt hjælp som muligt. 

•Hjælp barnet helst i sengen og 

•Giv hjælp, som på sigt kan trappes væk igen. 

Søvnunderskud er en alvorlig sag: 

De færreste mennesker kan tåle i længere tid at blive vækket kontinuerligt natten igennem. Når vi får et barn, får vi som heldigvis også en vis portion overskud og dermed evnen til at klare afbrudt søvn i en periode. Når overskuddet slipper op, trænger vi til at sove mere sammenhængende. Søvnunderskuddet kan da påvirke os i negativ retning med f.eks humørsvingninger, koncentrationsbesvær, manglende overskud og måske får immunforsvaret også sig en rutchetur?? Ikke underligt bruges hyppig vækning af mennesker som tortur. Vi kan simpelthen ikke holde til det i længden. 

Har familiens nattesøvn brug for en opstrammer? 

Jeg hjælper jer gerne. Se hvordan du kan få min hjælp personligt på www.sovecoach.dk/priser eller køb adgang til mit online sove-leksikon “Soveteorien”. 

UPCOMING Online adventskursus “JA TAK, LÆR MIT BARN AT SOVE”

Vær med, når mit aller nyeste tiltag går i luften i form af et unikt og eksklusivt adventskursus i 4 dele. Kurset giver dig flg. 

Del 1: Dit barns personlighed og hvorfor det kan have betydning for søvnen.

Del 2: Søvnens ABC: Søvnbehov, søvnmekanismer og vigtigheden af gode rutiner.

Del 3: Sådan forbereder du dig selv mentalt på en forandringsproces. 

Del 4: Sådan lærer du dit barn at falde i søvn selv og sove hele natten 

Ønsk dig adventskalenderen, eller giv den til en god ven

Oplagt gaveide fra bedsteforældrene… Så begynd bare at plage dem for dette fantastiske adventskursus. 

Måske kender du en veninde, som kunne fortjene sådan en gave også?

Baby sover klapvogn

 

0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.