"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Vær smart omkring puttetid

01 november 2016
Hot 0 favoured

Putningen er jo på mange måder et magisk tidspunk på dagen, hvor man udover at skabe gode rammer omkring putning også kan grundlægge nogle gode forudsætninger for, at barnet kan sove igennem om natten. 

Måske kender du det?

Puttetid nærmer sig, du begynder på de første initiativer eller ritualer og dit barn har allerede dér regnet ud, at dagen er ved at være slut. Måske er barnet endda af modsat holdning end dig selv og hellere vil have mere dag, flere oplevelser og mere samvær med jer forældre?

Dette dilemma kan selvfølgelig afføde en debat, som sætter dig i en situation, hvor du bliver i tvivl om, hvad du skal gøre. Jeg oplever ofte, at en af de største udfordringer, når det kommer til putning (eller søvn generelt) er, at når børnene ikke er enige i, at de skal sove, så strider det mod vores personlige ambitioner om, at det skal være trygt, rart og hyggeligt for barnet at blive puttet og lægge sig til at sove. 

Og det strider mod vores handleevne - forstået på den måde, at vi får utrolig svært ved at navigere i situationen, når den som udgangspunkt er skredet i en retning, som strider mod vores grundlæggende værdier. Det er jo ikke særlig hyggeligt, dejligt eller rart, når barnet kaster sig bagover, græder, skriger eller nægter at ligge i sengen. Og pludselig er vi sat til dørs og står der med alle vores gode intentioner, og et barn, der mildest talt er ved at gå op i limningen!!

Derfor er det utrolig vigtigt at du gør op med nogle ting, når du vil ændre situationen til det bedre. En af de første ting du bør gøre klart overfor dig selv er, at der er 3 ting, som du rent faktisk kan bestemme omkring puttetid, og det er flg.

  1. Tidspunktet (gerne 19-19.30)
  2. Stedet dit barn skal sove (seng, vugge etc.)
  3. De ritualer du tilbyder (bog, sang etc.)

Resten, dvs hvornår barnet lukker øjnene, er i princippet op til barnet selv. Vi kan (og skal heller ikke) tvinge børnene til at lukke øjnene, så det skal være en beslutning, som de i princippet selv kommer frem til. Det er så vores opgave at hjælpe dem på vej, indtil de kommer til den konklusion. OG gæt hvad, Det er her det bliver vigtigt. Det er her, vi kan gøre en forskel. 

Jeg tror på, at det aldrig er synd at lægge trætte børn til at sove, og hjælper vi dem med anerkendelse, med tryghed og med tillid, så kan de fleste børn lære at falde i søvn og sove hele natten. 

For kun 199kr kan du få adgang til hele min online soveteori, som er min gør-det-selv guide til gode sovevaner. I Soveteorien får du al den viden og alle de redskaber du skal bruge, for at kunne lære dit barn at sove. KØB DEN HER  

Har du brug for min hjælp, så kig forbi dette link og se hvordan jeg kan hjælpe jer til at få styr på putning, nattesøvn og dagslure. KLIK HER 

TILMELD NYHEDSBREV HER og modtag artikler som denne direkte i din indbakke. 

Alle mine teknikker bygger på anerkendelse, tryghed og tillid.

Foto: Jakob Nordmann Larsen

ella 2003

 

0
Super User

Author: Super User

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.