"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Når det gør ondt helt ind i hjertet

16 august 2016
Hot 0 favoured

Græder dit barn hjerteskærende eller hysterisk ved sengetid?

De fleste af os kender følelsen af magtesløshed, når vores børn græder. Vi mærker det stikke helt ind i hjertet og gråden rusker os ud af virkeligheden og ind i den altoverskyggende omsorgsrelation - som vi som forældre har til vores børn. Fysisk mærker vi, at pulsen stiger, vi sveder og hjertet hamrer i brystkassen på os... hjernen kører på højtryk, mens vi leder efter løsningen, som kan bringe mareridtet til en ende og genskabe roen.

Det er forælderskab, når det er bedst. Det er intuition på arbejde, det er omsorg og kærlighed og en anelse desperation i skøn forening;-)... Ikke underligt vi ind imellem havner i "Hovsa-løsninger". Hovsa løsninger er sød musik i situationer som disse. 

De fleste forældre ved godt, at disse hovsaløsninger måske ikke er holdbare i længden - og de viser sig ofte også, at blive enten mere besværlige eller holde op med at virke over tid. Med rigtig mange forældre arbejder jeg mod at afskaffe hovsa løsningerne igen og komme på sporet af gode og holdbare sovevaner i stedet. Men når det er sagt, så synes jeg altid, at hovsa løsninger bunder i kærlighed, i omsorg og i intentionen om at gøre verden til et trygt sted for vores børn, og trygge børn er den bedste forudsætning for at kunne sovetræne. 

Så lad være med at slå jer selv oven i hovedet med de ting I har gjort forkert. Tænk i stedet at I har skabt de bedste trygge rammer at lære at sove under. Rammer, som betyder, at jeres barn ved, at I er der, ved I vil trøste/hjælpe og ved, at I altid kommer, når det har brug for jer. 

Når det så er sagt og erkendelsen af, at der må "andre boller på suppen", så handler det om at kaste den dårlige samvittighed over bords og med ro og overbevisning vise barnet vejen, uden at vakle og blive i tvivl. Dit barn har brug for at kunne mærke din sikkerhed og din overbevisning. Børn er meget følsomme og intuitive og hvis du tvivler eller synes det er synd for dit barn, så mærker han/hun det med garanti, og så køber han/hun ikke ideen af dig;-). 

Til daglig hjælper jeg forældre med at tilrettelægge forløbet og med at holde skruen i vandet og troen på projektet intakt undervejs. 

Mit næste blog indlæg kommer til at handle om gråd og hvordan vi kan forholde os konstruktivt til den. 

Se hvordan du kan få min hjælp på www.sovecoach.dk/priser

Ha en dejlig dag. 

Jeanette

03Jeanette  04112006

0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.