"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Minimum hjælp er vejen til en hel nats søvn. 10 råd til gode sovevaner #7

16 juni 2016
Hot 0 favoured

Giv så lidt hjælp som muligt. 

Når først dit barn er puttet, bør du tænke over hvilken form for hjælp du giver, så ikke din hjælp eller tilstedeværelse bliver en betingelse for at barnet kan lægge sig til at sove. 

Børn forventer nemlig at falde i søvn på samme måde hver gang de skal sove, - også under de lette opvågninger i løbet af natten. 

Så sagt på en anden måde: Hvis du godt kunne tænke dig, at dit barn sover igennem om natten, så kan det være en forudsætning, at det kan falde i søvn selv i første omgang - altså når du har puttet det i sin seng efter jeres hyggelige putteritual. 

Det er ikke så meget anderledes end hvis vi voksne lægger os til at sove i vores seng om aftenen.... så forventer vi heller ikke at vågne op  på badeværelsesgulvet, når vi midt om natten vender os i sengen. Vi forventer at vågne op på det sted vi faldt i søvn.

På samme måde er det for børnene. Hvis vi på en eller anden måde hjælper dem til at falde i søvn først på aftenen sker det ofte, at de undervejs i søvnen vågner helt op og har brug for, at denne hjælp bliver gentaget. Dette kan være rigtig irriterende, da børn gennemgår lette opvågninger hver 30.-45. minut natten igennem. 

Derfor bør du tænke over, at den hjælp du giver i første omgang (- altså ved puttetid) er så lidt som muligt. At hjælpen helst foregår i sengen, samt at det er noget, som du på sigt kan trappe væk igen eller gøre mindre og mindre. 

Det kan derfor være en dårlig ide at vugge barnet i søvn, amme det i søvn, ligge med det til det sover, køre det i søvn i bilen, hoppe det på en stor bold eller lignende - det er altsammen ting, der kan være svære at trappe væk igen.

I stedet kan du holde en hånd på barnets lår mens det ligger i sengen og evt. sige shhh shhh shhh. Disse kan lettere udfases og trappes væk efterhånden som tilliden til sengen og trygheden ved at vide, at vi som forældre altid vil være der, selvom barnet falder i søvn i sengen. 

Kan barnet ikke trøstes i sengen kan du tage det op, trøste det og derpå lægge det ned igen, inden det sover. 

Har du brug for hjælp til lignende udfordringer hjælper jeg selvfølgelig gerne gennem personlige forløb. Læs mere herom på www.sovecoach.dk/priser

Du kan også tegne adgang til min online Soveteori på samme link. 1 måned kun 199kr. 

foto 14

0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.