"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Er dit barn adrenalin junkie ved sengetid? 10 råd til gode sovevaner #5

09 juni 2016
Hot 0 favoured

Overtrætte børn er endnu sværere at få til at sove

Din timing i forbindelse med sengetid er rigtig vigtig. Overtrætte børn kan være umulige at få til at sove, så vær opmærksom på dit barns søvn-vindue. 

Børns træthed og evne til at lægge sig til at sove kommer i "vinduer", så vil du være sikker på succes, er det afgørende, at du fanger barnet på det rigtige tidspunkt og slår til med putte-ritualet, når dets "Sovevindue" er åbent - dvs. når barnet er træt og klar til at sove. 

Tegn på at sovevinduet er "åbent" kan være manglende koncentration, pyldren, røde øjne, gniden øjne, ører eller lignende. 

Det er næsten en naturlov, at trætte mennesker,  som sidder eller ligger stille - falder i søvn... Og det ved børnenes krop ubevidst. 

Mange børn kæmper nemlig imod denne træthed med at holde sig i gang motorisk og dermed producere adrenallin, så de undgår at falde i søvn. Dette kan holde dem vågne en tid, men som tiden går, bliver de mere og mere overtrætte og har derfor sværere og sværere ved at give slip. Jeg plejer at sige, at de fleste børn er født med et "kæmpe-imod-søvn-gen" dvs. de vil gøre hvad som helst for at få mere dag, mere mor og far, flere oplevelser, hygge, samvær osv. 

Tænk over et familiearrangement, hvor der har været børn med, som har fået lov at være længe oppe. Ender det med, at de allesammen ligger i en stor bunke og sover på sofaen?? Nej, vel?? De bliver tværtimod mere og mere aktive og holder sig i gang, danser på væggene og holder en fest;-). Og når det så er tid til at sove, så er de endnu sværere at få til at slappe af. 

Hvis det er svært at aflæse dit barns træthedssignaler kan det være en ide, at indføre et fast puttetidspunkt, hvor putteritualet påbegyndes, så barnet kommer i seng inden det er nået at blive overtræt. 

Læs meget mere herom i min online soveteori eller ved et personligt forløb hos mig. Book på dette link www.sovecoach.dk/priser

Foto fra mit følgerbibliotek.

10744722 10152325274016816 1921047691 n

0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.