"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Står du på hovedet for at få dit barn til at sove? 10 råd til gode sovevaner #3

06 juni 2016
Hot 0 favoured

Væk med hovsaløsningerne...

Vil dit barn kun sove, hvis du ammer det i søvn, kører med barnevognen, går det i søvn på armen, svinger liften frem og tilbage, hopper på en pilatesbold, i slyngevuggen eller lignende? Læs her om "hovsa løsninger" - betingelser for at kunne falde i søvn og hvorfor det er en god ide at undgå disse.

Hovsa løsninger er som regel blevet etableret i den bedste mening. I første omgang primært for at hjælpe barnet til at opfatte søvnen og det at lægge sig til at sove som noget trygt og rart. Senere fordi det nu er blevet måden barnet forventer at falde i søvn på og dernæst måske bare for at hjælpe os selv - fordi løsningen nu er blevet enten langtrukken, besværlig eller tidskrævende, og vi ikke ved, hvordan vi får ændret på tingene igen. 

Problemet med hovsa løsninger er nemlig at jo ældre barnet bliver, jo mere bevidst bliver det også og derfor kan ting, som plejede at gå hurtigt måske tage lang tid, eller måske virker det slet ikke mere og vi bliver nødt til at være kreative på ny og finde på noget andet, der kan få barnet til at give slip og overgive sig til søvnen.

Derudover kan hovsa løsningerne spænde ben for nattesøvnen, fordi barnet vågner under de lette opvågninger og forventer ritualet gentaget for at kunne sove videre. Som jeg har nævnt de sidste to blogindlæg hænger måden barnet falder i søvn på nemlig sammen med nattesøvnen. (Se 10 råd til gode sovevaner #1 og #2). 

Den mest almindelig faldgrube, når vi vil "afetablere" hovsaløsninger er, at vi istedet får erstattet dem med nye - måske lige så tidskrævende eller besværlige løsninger. Derfor handler det om, at etablere nye GODE og HOLDBARE vaner, der lærer barnet selv at overgive sig til søvnen. Vaner som betyder, at dit barn ikke forbinder det at lægge sig til at sove med en aktiv indsats eller tilstedeværelse fra jeres side. 

Dette og meget mere kan du finde hjælp til på www.sovecoach.dk. Book et personligt forløb eller køb adgang til min online Soveteori på dette link: KLIK HER 

10744527 10204949999410694 482482157 n

0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.