"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Lær dit barn at falde i søvn SELV. 10 råd til gode sovevaner #2

03 juni 2016
Hot 0 favoured

At kunne falde i søvn selv er forudsætningen for at kunne sove igennem om natten!

Har dit barn brug for hjælp til at falde i søvn om aftenen, eller skal du hjælpe mange gange i løbet af natten? Læs her hvorfor det kan give mening, at dit barn lærer at falde i søvn selv. 

Mange børn vågner hyppigt om natten for at få hjælp til at komme tilbage til drømmeland. Det kan være de skal vendes på siden, have dyne på, ammes, have flaske, hoppes med, ligge i mor og fars arme eller noget helt andet, som kræver jeres tilstedeværelse og hjælp. Der kan selvfølgelig være mange forskellige grunde til at dit barn vågner. Og nogle af opvågningerne er helt normale. Det kan være i forbindelse med udviklingsspring, hvor Junior pludselig i søvne er kommet op at stå, ved sygdom, appetitspring, mareridt eller lignende. Og der skal vi selvfølgelig hjælpe dem.

Fra fødslen og til børnene er ca. 6 mdr gamle, har de selvfølgelig stadig brug for at spise om natten. I begyndelsen flere gange, men fra 4-6 mdr alderen typisk kun en enkelt gang. Fysisk set kan de klare sig uden mad om natten (fra 19-06) fra de er 6 mdr. Jeg synes dog, at 6 mdr er tidligt også at forvente det af dem, så jeg plejer, at anbefale, at man beholder et enkelt måltid om natten, indtil de er mellem 7 og 9 mdr og fast føde er veletableret. Så er de ihvertfald dækket ind, og man kan fokusere på de øvrige opvågninger med god samvittighed. 

Men en hyppig grund til at børn vågner ofte om natten kan være, hvis dit barn er afhængig af en eller anden form for hjælp eller din tilstedeværelse for at kunne falde i søvn om aftenen ved puttetid. Børn forventer nemlig at falde i søvn på samme måde hver gang og vågne op samme sted, som de er faldet i søvn -nøjagtig som os voksne. Hvis jeg har lagt mig til at sove i min seng, forventer jeg heller ikke, at vågne op på køkkengulvet eller i entreen midt om natten, eller at min dyne mangler eller der pludselig er lys tændt i soveværelset.

Børn sover i bølger af let og dyb søvn, og mellem disse gennemgår de lette opvågninger ca. hvert 30.-45. minut natten igennem. Det samme oplever voksne, og det er i perioder med let søvn, at vi vender os f.eks. 

Derfor kan det være problematisk, hvis barnet bliver ammet i søvn, hoppet i søvn, gået med, kørt i bilen, svinget i liften eller får serveret sut et utal af gange inden det kan sove. Det kan derfor give mening, at blive bevidst om hvilke "Hovsa-løsninger" man har gjort brug af (dette kommer i morgen her på bloggen). 

Læs mere og få redskaber til at lære dit barn at falde i søvn selv i tryghed og tillid til, at I som forældre altid vil være der, når det har brug for det her på www.sovecoach.dk

Book dit eget personlige forløb HER www.sovecoach.dk/priser

Jeg tror på, at børn kan lære at sove på en tryg og omsorgsfuld måde. 

Foto fra mit følgerarkiv<3...

10735853 10204949999210689 1409184628 n

 

0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.