"Trygge børn sover bedst" - Jeanette Wegge-Larsen

Vil dit barn/baby ikke sove?

 

Medlemslogin

Få adgang til online
kurser eller personlig
coaching nu fra

sovecoach 499 360

Blog Artikler

Sådan tacler du bedst overgangen til Sommertid.

26 marts 2016
Hot 0 favoured

Vågner dine børn, før en vis herre får sko på?? Så er der en årsag - lige for tiden ihvertfald. Nogle børn reagerer nemlig på skift til sommertid. 

 

Jeg plejer at sammenligne skift fra vintertid til sommertid og omvendt med rejser til lande med anden tidszone og der tilhørende jet lag. 

 

Som regel giver det de største udfordringer at rejse mod øst, dvs når man stiller tiden frem, fordi man da skal sove, når det stadig føles som dag… Og på denne tid, hvor vi skal stille urene frem, vil det jo for børnene føles som om, at de skal liiige lovligt tidligt i seng. 

 

Fordelen ved skift til sommertid og vintertid er dog, at der trods alt kun er tale om en time. Som regel er det overstået på 4-7 dage, hvis man følger disse råd. 

 

1. Hav fokus på en fornuftig dagsrytme med faste vågne og sovetider allerede inden skiftet, så dit barn er vant til, at der er struktur på dagen. 

 

2. Når skiftet kommer, så følg den nye tid med det samme. Dette gælder start på dagen, lure og sengetid. 

 

3. Hvis man ved, at det plejer at være svært for barnet at skifte, kan man derfor allerede foregribe udfordringerne ved at vække barnet til normal (ny normal) tid den første dag efter skiftet, så man kan starte den nye rytme allerede fra morgenstunden med normale intervaller mellem lurene og normal puttetid. 

 

4. Hvis børnene vågner for tidligt (inden kl. 6) om morgenen, så gør det samme, som du ville have haft gjort, hvis klokken var 02 om natten, så det bliver tydeligt for barnet, at det ikke er dag endnu. 

 

5. Hav tålmodighed. Hvis du holder dig til den nye tid, så skal det som sagt nok løse sig i løbet af 4-7 dage. 

 

10699304 10152787284121800 1068488100 n

0
Jeanette Wegge-Larsen

Author: Jeanette Wegge-Larsen

Powered by CjBlog

sovecoach-kid-image

499kr

 

ONLINE KURSUS

"JA TAK, Lær mit barn at sove". Lær dit barn at sove i tryghed og tillid. 

Kurset giver dig viden og trin for trin redskaber og teknikker.